De GPS Black Box: precieze kilometerregistratie

Het bijhouden van een kilometeradministratie van uw wagenpark omvat vaak veel werk. U heeft eigenlijk wel iets beters te doen dan de kilometerdeclaraties van uw medewerkers op waarheid te controleren. Zo worden er wel eens een paar kilometers teveel gerekend, terwijl dat niet nodig hoeft te zijn. Een black box gps tracker is ideaal voor uw wagenparkbeheer, omdat u zo altijd weet waar de auto’s uit uw wagenpark zich bevinden én of alle gedeclareerde kilometers ook daadwerkelijk gereden zijn.

audi a6

Vraag nu direct een offerte aan!

Wat is een black box?

De black box is een klein, zwart kastje dat in een auto wordt geïnstalleerd. Het kastje wordt altijd uit het zicht geplaatst. Zo heeft niemand er last van in de auto. De black box verzamelt vervolgens allerlei informatie over de rit via de gps tracker. Dat is wel zo handig en snel. Maar bovenal heel nauwkeurig. De black box is ideaal om alle zakelijk gereden kilometers te verzamelen.

Hoe werkt een black box?

Eenmaal geïnstalleerd verzend de gps black box direct gegevens van de auto naar een bijbehorend computerprogramma, dankzij een sim-kaartje. U kunt live zien waar de auto zich bevindt en de rit volgen van uw medewerkers. Sommige black boxes zijn zelfs uitgerust met een SOS functie. Mocht er dan iets zijn met de bestuurder, dan drukt deze op de SOS knop. De box stuurt dan meteen een bericht naar u en u heeft direct de positie van uw chauffeur om door te geven aan hulpdiensten. Maar een black box doet nog meer. Het bewaard de bezochte locaties, maakt gemakkelijk onderscheid tussen zakelijk en privé gereden kilometers en meet zelfs de snelheid.

gps signaal
GPS positionering

Wat zijn de black box kosten?

De kosten voor de black box lopen per leverancier nogal uiteen. U kunt al een goede box aanschaffen vanaf € 90. Voor het gebruik van de gps en realtime tracking functies betaalt u een vast maandbedrag per box. Voor de exacte prijzen die passen bij uw wagenpark, vraagt u vrijblijvend een offerte op.

Een black box in de auto

Black box tracking is ideaal voor de kilometerregistratie, omdat per rit precies gemeten wordt hoeveel kilometers er nodig zijn geweest om van A naar B te komen. Zo is iedere kilometer verantwoord en gemakkelijk op te nemen in uw kilometeradministratie. Een black box in de auto is zo geïnstalleerd en helpt u kosten besparen.