Helemaal genoeg van de administratieve rompslomp rondom uw kilometerregistratie? Kies dan voor een automatische kilometerregistratie. Hiermee is uw km registratie waterdicht en deze voldoet ook nog eens aan alle eisen van de Belastingdienst.

audi a6

Vraag nu direct een offerte aan!

Het nut van een automatische kilometerregistratie

Wanneer heeft u nu eigenlijk een goede km registratie nodig? Dit kunt u gebruiken wanneer u een auto van de zaak heeft. U kunt daarbij aangeven dat u van plan bent om minder dan 500 privékilometers per jaar te rijden met deze auto. In dat geval hoeft u geen bijtelling te betalen. De Belastingdienst controleert dit echter wel. Vaak gebeurt dit steekproefsgewijs. Bij deze controle moet u kunnen aantonen dat u inderdaad slechts 500 kilometers of minder privé heeft gereden met uw bedrijfsauto. Daarvoor dient de rittenregistratie. Wat moet deze dan precies bevatten? Ten eerste geeft u in de kilometerregistratie aan welk merk en type auto u rijdt, wat het kenteken is, de periode waarin u de auto heeft gebruikt en de ritgegevens. De ritgegevens zijn zeer uitgebreid. Per rit moet u het volgende bijhouden:

  • Begin- en eindstand van uw kilometerteller.
  • De datum.
  • Vertrek- en aankomstadres.
  • Uw route
  • Als u tijdens een zakelijke rite privékilometers maakt, moet u dat ook aangeven.

Om te voorkomen dat u veel tijd en moeite steekt in het handmatig bijhouden van deze gegevens, kunt u kiezen voor registratie met een automatisch kastje. U heeft hier zelf geen zorgen meer over.

gps signaal
SOS knop

De voordelen van een automatische kilometerregistratie

Voor de Belastingdienst dient u dus een betrouwbare kilometerregistratie bij te houden, waarmee u kunt bewijzen dat u niet meer dan 500 kilometers privé hebt gereden met uw bedrijfsauto. Het kost veel tijd en moeite om dit handmatig bij te houden. Gelukkig bestaat er ook kilometerregistratie die dit automatisch voor u bijhoudt. De registratie wordt dan voor u uitgevoerd. U plaatst hiervoor een speciaal kilometerregistratie kastje. Deze houdt de ritgegevens voor u bij. Vervolgens worden deze verwerkt. U kunt ze inzien via de overzichtelijke kilometerregistratie app. Deze informatie is altijd up to date. U kunt uw gegevens dus direct inzien. U bent overigens de enige. Er wordt discreet met uw ritgegevens omgegaan. Anderen kunnen dit niet zomaar inzien. U kunt erop rekenen dat het kilometerregistratie kastje alles zeer secuur registreert en dat de gegevens kloppen. Ook voldoet uw kilometerregistratie altijd aan de eisen van de Belastingdienst. Samenvattend profiteert u van het volgende:

  • U kost u geen tijd en moeite meer om ritten te registreren.
  • De registratie voldoet aan alle eisen van de Belastingdienst.
  • Betrouwbare en secure registratie door het kastje.
  • U heeft direct inzicht via de kilometerregistratie app.

Kastje aanschaffen

Als u graag uw rittenregistratie automatisch zou willen bijhouden, kunt u een kastje hiervoor aanschaffen. Kies voor een model dat gemakkelijk te installeren is en op zorgvuldige wijze uw ritgegevens bijhoudt. Ook is het fijn wanneer er een overzichtelijke app waarin u eenvoudig de meest actuele gegevens kunt inzien. Als deze gegevens conform de regels van de Belastingdienst zijn, kunt u deze zo indienen bij een controle.