Het gemak van een rittenregistratiesysteem

 

Een goede registratie is voor ondernemers (en ook werknemers) belangrijk, zoals ook de Belastingdienst rittenregistraties op waarde schat. Alle relevante informatie over voertuigbewegingen worden in rittenregistraties opgeslagen die u bekijkt op een beveiligde website of via een speciale app. De beschikbare systemen die de registraties verzorgen zijn vaak door de Belastingdienst erkende systemen. Met een goede registratie worden de zakelijke- en privékilometers duidelijk gescheiden. De moderne systemen zijn bovendien bestand tegen fraude en zijn naar uw wensen uit te breiden met extra functionaliteiten.

audi a6

Vraag nu direct een offerte aan!

gps signaal

Wat is rittenregistratie?

Met name de scheiding tussen de zakelijk gereden kilometers en de kilometers die afgelegd zijn voor privédoeleinden zijn vaak de oorzaak van een hoop administratie en zelfs en hoop discussie. Door te kiezen voor een ritregistratiesysteem is dat voorgoed voorbij. Het ritregistratiesysteem houdt alles van een afgelegde rit bij: de reistijd, de afgelegde afstand, de vertrek en aankomsttijd, postcodes en huisnummers en de kilometerstanden. Als u de juiste informatie wilt leveren richting de Belastingdienst, dan is het aanschaffen van een registratiesysteem een goede en noodzakelijke aankoop. Het systeem wordt onzichtbaar in de auto geplaatst en slaat buitengewoon nauwkeurig alle belangrijke ritgegevens op.

Ritregistratiesystemen

Als we het hebben over rittenregistratie dan bedoelen we het opslaan (per rit) van kenteken, merk en type auto, de naam van de chauffeur van de wagen, datum en ritnummer, de kilometerstand bij vertrek en de tellerstand bij aankomst, de tijd en het adres van vertrek en aankomst terwijl ook de stationaire tijd precies bijgehouden wordt. Op een kaartje wordt de afgelegde weg getoond en u ziet ook de gereden snelheid gedurende de rit én of er sprake is van een zakelijke of een privé rit.

SOS knop

Rittenregistratie app

 

Als u altijd inzicht wenst in de activiteiten binnen uw wagenpark, installeer dan de rittenregistratie app. De applicatie is hel eenvoudig via de Playstore of de App store te downloaden. Nadat u dit gedaan heeft, heeft u 24/7 in realtime overzicht van de bewegingen van uw bedrijfswagens. Ook de rithistorie, kaartoverzichten en de registratie is via de app altijd in te zien. De app komt tot stand door te werken met een ‘kastje’ in de wagen, die de gegevens voor u in de cloud opslaat. Op die manier ontgaat u helemaal niets meer en heb je de rittenregistratie altijd in beeld.

Rittenregistratie Belastingdienst

 

Meerdere chauffeurs op een auto? Ook dat is op te lossen met een speciaal identificatiesysteem. De moderne systemen beschikken soms al over een schakelaar waarmee de chauffeur heel simpel zelf de scheiding tussen een privé en werk gerelateerde rit aan kan geven. U en de Belastingdienst zijn net als uw werknemers blij met een goed systeem van registratie van de gemaakte ritten. Het scheelt ontzettend veel administratieve rompslomp.