Voordelen van een track en trace systeem

Als u optimaal inzicht wenst op de voertuigen uit uw wagenpark, laat uw voertuigen dan uitrusten met een track en trace systeem. Een track en trace systeem voor auto’s biedt alle cruciale informatie over de fleet en de routes die met de wagens gereden zijn. Een track en trace gps systeem biedt u realtime en 24/7 zicht op ‘het gedrag’ van uw auto’s en andere voertuigen. U ziet de locaties waar uw voertuigen zich bevinden en kunt daarop anticiperen. Tot slot zorgt een dergelijk systeem vaak voor efficiënter werken en dus voor kostenbesparing.
audi a6

Vraag nu direct een offerte aan!

gps signaal

Standaard rapportage

Er zijn heel veel verschillende track en trace systemen beschikbaar, geproduceerd door tal van verschillende producenten. Allemaal bieden ze u de mogelijkheid snel te zoeken op kenteken, op groep of op bestuurder. Kwestie van op de knop drukken en u krijgt de door u gewenste informatie in beeld. De gevraagde informatie kan standaard- in een rapportage per week of maand verwerkt worden. U checkt en volgt u wagenpark via een – uiteraard- beveiligd platform.

Track en trace rittenregistratie

Behalve de status van een voertuig of de locatie waar dat voertuig zich op dat moment bevindt, heeft u door een track en race systeem altijd een kloppende rittenregistratie. Op die manier kunt u ook zien welke ritten in bedrijfswagens voor zakelijke en welke voor privédoeleinden waren. Deze gegevens zijn weer belangrijk voor de Belastingdienst, die aan de hand van deze gegevens kan bepalen hoe hoog het bedrag van de bijtelling is.

SOS knop

Tijd en adres worden opgeslagen

Behalve het kenteken van de auto, merk en type en de naam van de bestuurder, slaat het systeem ook de kilometerstand aan het begin en eind van de rit op. Ook de tijd en het adres vanwaar vertrokken wordt, wordt opgeslagen, zoals ook de tijd dat een wagen stationair loopt teruggezien kan worden. Op een kaartje zie je welke route is afgelegd, net als gegevens over de snelheden die onderweg gereden zijn en de gemiddelde snelheid gedurende de rit.

Track en trace auto

Vrijwel alle producenten van track en trace gps systemen hebben een certificaat waarmee ze ‘fiscusproof’ zijn. De gegevens worden door de Belastingdienst als kloppend aangenomen. Het keurmerk garandeert bovendien bescherming tegen fraude en houdt nadrukkelijk rekening met de regels die gelden rondom de privacywetgeving.
Er is niet een standaard track en race systeem beschikbaar, want de opmars van deze systemen lijkt amper nog te stoppen. Zo heb je tegenwoordig ook een GPS Black Box – in de volksmond ook wel ‘kastje’ genoemd- en een Dongel. De Black Box slaat alle relevante gegevens op in de cloud en is te koppelen aan verschillende modules en systemen. De Dongel wordt beschouwd als een vereenvoudigd track en trace systeem, vaak gebruikt als tijdelijke oplossing.

Track en trace systeem kopen

De opties wat betreft track en trace voor voertuigen lijken onbegrensd. De uitbreidingsmogelijkheden lijken bijkans onbeperkt. Zo kan het natuurlijk gebeuren dat uw voertuigen door verschillende mensen bereden worden. Om toch goed onderscheid te kunnen maken, kan een bestuurdersidentificatie toegepast worden. Er zijn tegenwoordig ook systemen waarbij de chauffeur zelf al een scheiding tussen zakelijke en privékilometers kan maken. Dit kan al door het systeem uit te breiden met een kleine schakelaar. Uiteraard zijn de systemen eenvoudig te koppelen aan Android en iOS applicaties en is de ruimte om gegevens op te slaan vaak oneindig groot.