Wat is een voertuigvolgsysteem?

 

Waarom zou u kiezen voor een voertuigvolgsysteem via gps? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet u weten wat een voertuigvolgsysteem is. Hoe werkt het? Heeft uw bedrijf er voordeel van?

Een volgsysteem voor de auto. Dit autovolgsysteem maakt het mogelijk om uw auto of auto’s live te volgen. Een specialist plaatst het volgsysteem in uw auto en koppelt het vervolgens aan een app. Met een voertuigvolgsysteem abonnement kunt u vervolgens via de app zien waar uw auto zich bevindt.

audi a6

Vraag nu direct een offerte aan!

gps signaal

Wat is het voordeel van zo’n autovolgsysteem?

 

U kunt uw auto live volgen als een medewerker onderweg is. Soms is het handig om te weten waar uw bedrijfsauto is. Op de app kunt u precies zien waar uw auto is. U hoeft nooit meer uw medewerker te bellen om te vragen of hij of zij al op de plaats van bestemming is, of al op de terugweg, wat u tijd scheelt. Even kijken op de app gaat vele malen sneller. Moet u toch uw medewerker spreken, dan kunt u zien of de auto onderweg is of stil staat, wat het autorijden veel veiliger maakt. Heeft u onverwacht een extra opdracht? U kijkt op de app welke werknemer deze opdracht het beste erbij kan doen, wat scheelt in het aantal gereden kilometers en dus een besparing is op de brandstofkosten.

Voorkom diefstal

U kunt uw voertuig beschermen tegen diefstal. Het autovolgsysteem werkt dan als voertuigbeveiliging. Uw medewerkers kunnen zich identificeren elke keer als ze wegrijden. Komt uw auto toch in beweging en de chauffeur is onbekend, dan kunt u meteen de politie inschakelen. De politie kan de dief snel traceren dankzij het voertuigvolgsysteem.

SOS knop

POI’s opslaan

Het is heel eenvoudig om locaties, projecten en POI’s op te slaan met een volgsysteem voor de auto, zodat u makkelijk aan kunt tonen dat uw medewerker bij een klant is geweest als dat nodig is.

 

Planning werkzaamheden aanpassen

Ook kunt u makkelijk na gaan hoe lang een medewerker op een locatie is geweest. Bij steeds terugkerende vergelijkbare opdrachten is een betere planning maken voor een volgende keer dan heel eenvoudig.

 

Rittenadministratie

Rittenadministratie bijhouden is veel makkelijker. Gereden kilometers worden automatisch opgeslagen. Handmatig opslaan is verleden tijd. Daarnaast is een eventuele aanpassing in de route, om minder kilometers te rijden, eenvoudig toe te passen. Met de documenten kunt u makkelijk aan tonen dat uw medewerkers geen tot weinig privé in uw auto’s rijden. U kunt de documenten doorsturen naar de belastingdienst want ze voldoen aan de eisen.

Voordelen van een voertuigvolgsysteem:

  • Track en Trace: uw voertuigen live volgen
  • Snel kunnen ingrijpen bij diefstal
  • Locaties, projecten en POI’s opslaan, zodat u makkelijk aan kunt tonen dat uw medewerker bij een klant is geweest
  • Planning aanpassen. Tijdsbesparing
  • Rittenregistratie: het is makkelijker om de rittenadministratie bij te houden